Visualiseren van de Wet open overheid

Op 1 mei treedt de nieuwe Wet open overheid in werking. Veel overheidsorganisaties bereiden zich op voor de implementatie van wet en zoeken hiervoor mensen. Het RDDI (Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding) werkt aan producten om de implementatie te vergemakkelijken. 

Om mijn eigen methode om wetgeving te visualiseren verder te beproeven en de verfijnen, ben ik bij wijze van proef begonnen met het visualiseren van Wet open overheid. Deze was voor mij nog onbekend. De afbeelding toont het ‘work in progress’, de puzzel.

Opnieuw merkte ik dat het visualiseren van een wet mij inzicht geeft en dat ik de inhoud beter onthoud. De infographic van wetgeving geeft houvast en laat in een oogopslag de inhoud van artikelen zien. Ook maakt het mij nieuwsgierig: gaat het werken zoals het is opgeschreven?

De komende tijd ga ik verder met het ontwikkelen van de methode. Tegelijk werk in aan een publicatie waarin de methode wordt uitgelegd en werk ik verder aan de workshop. Kijk op www.prageotraining.nl voor meer informatie.